4 kérdés, 4 válasz a walk-in gardróbokról

Nem szekrény, de nem is szoba – vagy mégis? A walk-in gardróbok hasznos funkciókkal és számos előnnyel bírnak, és a legjobb bennük, hogy teljesen személyre szabhatók.

A lakás random pontjain elhelyezett, kevésbé mutatós ruhás- és cipősszekrények ideje leáldozott. Egyre népszerűbbek viszont a walk-in gardróbok, vagy más néven bejárható gardróbok, amelyekbe – mint ahogy az elnevezés is mutatja – csak fogjuk magunkat, besétálunk, és kiválasztjuk, mit mivel szeretnénk aznap viselni. Számos remek funkcióval és előnnyel bírnak, és a legjobb bennük, hogy személyes igényekre vagy akár a család igényeire szabhatók, így kényelmes és praktikus megoldást jelenthetnek a mindennapokra.

1. Bejárható gardrób vagy walk-in closet: jól hangzik, de hogyan képzeljük el?

Ahányan vagyunk, annyiféle lehet a ruhatárunk, na meg az elképzelésünk, hogyan szeretnénk tárolni a holminkat. Ezért nehéz egyértelműen meghatározni, hogy néz ki egy bejárható gardrób, de van pár dolog, ami közös lehet ezekben a helyiségekben. Az első és legfontosabb, ahogy a neve is mutatja, hogy ezekbe a helyiségekbe be lehet sétálni. Ha van legalább 3 négyzetméternyi helyünk, már elgondolkodhatunk a megvalósításon, de akár egy teljes szobát vagy nagyobb ház esetén egy teljes szárnyat vagy emeletet is szentelhetünk neki. Ahogy mondani szokás, határ a csillagos ég.

A walk-in closet formája lehet E, U vagy L alakú is (mert lehet egysoros, kétsoros…). Ez függ az épület formájától, a szoba kialakításától és természetesen a tárolni kívánt holmik jellegétől és mennyiségétől. A cél, hogy személyre szabottan, optimális térkihasználással és a megrendelő holmijainak mennyiségére és méretére szabva készüljön el.

Leghasznosabb funkciója valószínűleg az, hogy egy helyen tároljuk a ruhákat, kiegészítőket, ékszereket, illetve, hogy legyen egy helyünk a lakásban, ahol zavartalanul öltözködhetünk, készülődhetünk. Így a hálószoba megtarthatja alapvető funkcióját, és az alvás színtere maradhat, és a fürdőszoba területének értékes százalékát sem foglalják el a sminktermékek és más kiegészítők.

2. Milyen előnyökkel járhat egy walk-in gardrób?

Azon túl, hogy minden ruhát és kiegészítőt egy helyen tudunk tárolni, és a lakás más helyiségei megőrizhetik alapvető funkcióikat, a bejárható gardróbok nagy előnye, hogy nyitott elrendezést választva jól szellőzik és pillanatok alatt áttekinthető lehet az egész ruhatárunk. Ehhez persze elengedhetetlen a rendszerezés, és az, hogy mindig rendet tartsunk a polcokon.

Mielőtt döntenénk a kialakításról (vagyis, hogy milyen arányban legyenek a polcok, akasztós részek, fiókok, stb.), érdemes felmérni, hogyan tároljuk a ruháinkat. Aki tudja magáról, hogy legfeljebb csak néhány pulóvert hajlandó összehajtogatni, viszont az akasztós részek mellett a fiókokhoz is ragaszkodik, annak ezt a tervezés során is jó szem előtt tartania.

3. Milyen életérzést nyújthat egy bejárható gardrób?

Akkor is a kényelem és a luxus érzetét keltheti, ha egyébként sem az otthonunk, sem a gardrób kialakítása során nem törekedtünk a fényűzésre. De ezt a kellemes pluszt könnyű megszokni, utána pedig annyira megszeretni, hogy később is ragaszkodjunk hozzá.

4. Hová kerüljön a bejárható gardrób?

Nyílhat a hálószobából – tolóajtóval vagy kétszárnyú ajtóval leválasztva –, de a legjobb helye a háló és a fürdőszoba közt lehet. Ha lehetőség van rá, érdemes úgy kialakítani, hogy egyikből a másikba sétálhassunk át, így szinte egy saját kis lakosztályt alakíthatunk ki.

A walk-in gardróbok kapcsán számos tényezőt kell figyelembe venni, illetve ezek évekre, évtizedekre szólnak, és nem kevés ráfordítással készülnek. Fontos tehát, hogy ha már annyi időt, energiát és nem utolsósorban pénzt szeretnénk szánni a számunkra ideális bejárható gardróbra, akkor az tényleg tökéletes legyen.

Ha csak azért nem bízná másokra a tervezést, mert attól tart, hogy így az Ön ötletei végül nem valósulnak meg, mi biztosíthatjuk róla, hogy velünk ez nem fordulhat elő. Mi mindig a megrendelőink személyes igényeire szabottan tervezzük és kivitelezzük munkáinkat, minden lépést átbeszélve, egyeztetve. Vessen néhány pillantást referenciáinkra, és írjon nekünk, kérdezzen vagy kérjen árajánlatot, mi pedig hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.